Składniki:

100 g piersi kurczaka (ważonej na surowo)
Garść rukoli (ok. 30 g)
100 g melona
2 łyżki płatków migdałowych (ok. 20 g)
Wędzona papryka
Sól
Łyżka oliwy (do dressingu) + łyżeczka oliwy (do posmarowania kurczaka)
Łyżka octu balsamicznego

Przygotowanie:

Kurczaka posmarować łyżeczką oliwy z oliwek, oprószyć odrobiną soli i sporą ilością wędzonej papryki. Usmażyć – najlepiej na patelni grillowej. Na talerzu rozłożyć rukolę, wyłożyć na nią paseczki kurczaka oraz melona pokrojonego w dużą kostkę. Wymieszać łyżkę oliwy i łyżkę octu balsamicznego – dressingiem polać sałatkę. Płatki migdałowe uprażyć przez chwilę na suchej patelni i posypać nimi całość.

395,5 kcal • 27,5 g białka • 26,9 g tłuszczu • 12,7 g węglowodanów